VELKOMMEN INDEN AFREJSEPRAKTISK INFORMATIONPRAKTIKKENS FORLØBPRAKTIKSTEDER CEBU CITY KONTAKT

4

PRAKTIKKENS FORLØB

Praktik forløbet i Cebu er alt fra 2 uger (observations praktik for sygeplejerske studerende) til 6 måneder (pædagog studerende). I vil blive tildelt et praktiksted ud fra jeres ønsker, og her skal I, så vidt det er muligt, tilbringe hele praktik perioden.

AFHENTNING

Når I lander i lufthavnen, vil I, med mindre andet er blevet aftalt, blive afhentet og kørt til jeres forskellige boligområder. Det er altid en god ide at komme et par dage før praktikken starter så man har et par dage på egen hånd til at udforske byen og jeres lokalområder.

INFORMATIONSMØDE

Kort tid efter ankomst vil I blive inviteret til et informationsmøde på Rise Aboves kontor i Happy Valley. Her vil I blive introduceret til praktikken, forventninger, kulturen, Cebu City osv. Når mødet er slut, bliver der ofte afholdt en barbecue-fest i baghaven, så I kan lære hinanden bedre at kende.

OPSTART PÅ PRAKTIKSTED

De efterfølgende dage går med introduktion til praktiskstederne. Rise Above “afleverer jer” på jeres praktiksteder, hvor den første dag vil blive brugt på en indføring i stedet, jeres skemaer, forventningsafstemning, rundvisning osv. I skal selv finde hjem igen på den første dag, sådan at i lærer hvordan man kommer fra og til praktik stedet. I den efterfølgende uge starter praktikken for alvor, hvor I skal følge de udarbejdede skemaer/schedules.

EVALUERINGSMØDE

For dem der er i praktik i kortere tid afholder vi et evaluerings møde til slut i praktikken. For pædagog studerende er der efter 6 uger et møde på Rise Above kontoret i Happy Valley, en vejledningssamtale. Her får I mulighed for at fortælle om jeres praktiksted, evaluere på og reflektere over forløbet. Det er også jeres mulighed for at komme med konstruktiv kritik eller få snakket ud om samarbejdet i praktikgruppen.

MIDTTERM

For pædagog studerende afholder Rise Above et fælles møde for alle praktikanter, 3 måneder inde i jeres praktikforløb. Her skal I fremlægge en lille visuel præsentation af jeres praktisksted, så jeres medstuderende får et indblik i hverdagen og kulturen netop dér.

FINAL

For pædagog studerende er der sidst i forløbet tid til endnu en vejledningssamtale, hvor der samles op på hele forløbet, gives feedback samt en refleksion over, hvordan det er gået.

SPARRING UNDERVEJS

Vi opfordrer jer til at tage kontakt til Rise Above undervejs i jeres forløb, hvis I oplever frustrationer/har brug for hjælp/mangler sparring. Det er vigtigt med en god og hyppig kommunikation, så vi kan hjælpe jer med jeres problemstillinger hurtigst muligt.

DEN DAGLIGE GANG PÅ PRAKTIKSTEDET

For alle studie retninger gældet det at i aftaler skema og arbejdstider med praktikstedet helt i begyndelsen af praktikken. Dette er meget vigtigt for en god afvikling af praktikken.

Pædagog studerende skal, som udgangspunkt, opholde jer 25-30 timer ugentligt på jeres praktiksted. Da næsten alle børn går i skole i løbet af dagen, vil der på mange institutioner være mest mulighed for spændende pædagogiske aktiviteter og tætte relationer med børnene om eftermiddagene og weekenderne. I skal være forberedt på (og fleksible i forhold til) vekslende arbejdstider. Det er en god idé at tjekke, hvornår jeres institution holder ferie, mens I er her, så I kan undgå at holde ferie i den periode – det er nemlig oftest i ferierne, at man kan have det mest givende samvær med børnene (da de alle er samlet på institutionen, fordi de ikke skal i skole).

Hvis jeres praktiksted er en skole, vil arbejdstiden primært fordele sig på hhv. formiddage og eftermiddage. Eleverne har som regel en 2 timer lang spisepause/siesta midt på dagen. Hvis man er praktikant på en skole, vil der være mulighed for at supplere arbejdet med andre pædagogiske aktiviteter ved siden af. Se supplerende projekter i listen over praktiksteder.

 DRESSCODE

Man skal hele tiden være bevidst om sin påklædning, når man opholder sig og arbejder på praktikstederne. En god huskeregel er, at man dækker både knæ og skuldre til. På skolerne ser de gerne, at man klæder sig ”formelt”, så man passer bedre ind blandt elevers og læreres uniformer (dvs. lange bukser og t-shirts med ærmer). Generelt bryder skolerne og institutionerne sig ikke om tatoveringer eller piercinger, som forbindes med bande relateret aktivitet. Hvis I har synlige piercinger i f.eks. læber eller øjenbryn, vil I nok blive bedt om at tage dem ud, mens I er på institutionen eller skolen.

Det er muligt selv at købe t-shirts og få dem tilpasset med et ”Rise Above” logo, så man kan have denne på, mens man er på arbejde.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt