VELKOMMEN INDEN AFREJSEPRAKTISK INFORMATIONPRAKTIKKENS FORLØBPRAKTIKSTEDER CEBU CITYKONTAKT

3

PRAKTISKE INFORMATIONER

CV

Inden afrejse skal I sørge for at sende jeres CV til Rise Above. CV’et skal indeholde en portfolio over jeres person og faglige erfaringer. Rise Above bruger jeres CV til at introducere jer til jeres forskellige praktiksteder, så institutionen ved, hvilke personer de kan forvente at skulle arbejde sammen med, men også i høj grad til at placere jer, så der opstår det bedst mulige match mellem jeres personlige ønsker og praktikstederne.

Jeres CV skal skrives på engelsk og indeholde følgende oplysninger:

A. Et lignende og ”up-to-date” billede. Det er vigtigt, at billedet ikke indeholder andre personer eller ting (et portrætbillede i farver er bedst.)

B. Dine personlige data:

 • fødselsdato, måned og år
 • e-mailaddresse
 • postaddresse
 • telefonnummer
 • seminarium og specialisering

(Punkt A og B skal være øverst på CV’et)

C. Kort tekst om dig selv – hvem er du? Og hvad forventer du dig af dit praktikophold.

D. Hvilken aldersgruppe kunne du tænke dig at arbejde med og hvorfor?

E. Du skal (i prioriteret rækkefølge) ønske 3 praktiksteder, som du kunne tænke dig at komme ud på (se beskrivelser under punktet “praktiksteder” i menuen øverst på siden)

F. Uddyb din interesse for at arbejde med hhv.

 • socialt udsatte børn (gadebørn på bosteder)
 • handikappede børn og unge
 • elever på skoler/institutioner

G. Hvilke linjefag har du, og hvor langt er du kommet i din uddannelse?

H. Hvilket tidsrum passer dig bedst at rejse i? Skriv gerne konkrete datoer.

I. Hvis der er andre forhold, I mener har betydning for jeres CV, er I selvfølgelig velkomne til at inkludere dem.

NB! CV’et må MAXIMUM fylde 1-2 A4-side(r). Alt indhold skal være skrevet på engelsk, og da CV’et skal bruges som en præsentation af jer ude på praktikstederne, er det vigtigt, at jeres engelske er korrekt og formelt.

Foruden dit CV skal vi også bruge et kopi af dit Pas.

VISUM

Indrejsende fra Danmark, med et pas der er gyldigt i minimum 6 måneder, får et gratis 30 dages turistvisum i lufthavnen. Dette kan, mod betaling, forlænges på immigrationskontoret i Cebu (som ligger i J-Center Mall i Mandaue). Man kan alternativt erhverve sig et 2 måneders visum på det filippinske konsulat i Danmark. Dette skal også forlænges, mens man opholder sig i Cebu. Vær dog opmærksom på, at det ikke er muligt at købe et 6 måneders visum hjemmefra!

Så der forefindes altså 2 muligheder:

1. Man rejser herud og får ved ankomst en 30 dages opholdstilladelse (visum), som så skal forlænges, mens man er hernede. (Rise Above anbefaler denne mulighed)

2. Man køber et to måneders turistvisum i Danmark, som træder i kraft den dag man lander i Filippinerne. Dette visum skal også forlænges, mens man er hernede. Dette sparer dig for en enkelt tur til immigrationskontoret i Cebu, men koster til gengæld også det dobbelte.

3. En tredje mulighed kan være at besøge andre lande, mens man er herude. Hver gang man rejser ud og ind, får man nemlig 30 dages gratis visum.

Det er vigtigt, at I skriver i jeres visa-ansøgning, at I er turister. Alt andet vil skabe problemer, når I lander. I arbejder som frivillige, og får ikke betaling for det I gør. Derfor er I turister.

OBS! Under alle omstændigheder skal I have en returbillet eller en billet ud af landet ved ankomst. Ellers kan I risikere at blive nægtet adgang til Filippinerne. Hvis I rejser ud af landet under jeres ophold hernede (ferier osv.), er det vigtigt, at I medbringer jeres returbillet til Danmark (eller en kopi), ellers kan I få problemer med at rejse ind i Filippinerne igen.

NB! Jeres pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder ved indrejsen.

SIKKERHED

Praktikken vil foregå i og omkring Cebu City, som er beliggende i Visayas regionen. Visayas ligger ca. midt i Filippinerne. På grund af guerillaaktivitet i den sydlige del af Filippinerne (Mindanao-regionen), har der været en del spørgsmål i forhold til, om det er sikkert at rejse til Filippinerne. I den tid organisationen har eksisteret (siden år 2000), har der ikke været nogen grund til bekymring. Og personligt føler vi, at Cebu er et sikkert sted at bo og opholde sig i.

KOST OG LOGI

Det er muligt at finde et forholdsvis rimeligt og billigt sted at bo i praktikperioden. Hvis I skal være her i længere tid (3 – 6 mdr. eller mere) kan det lade sig gøre at leje et lille hus eller lejlighed. Det kan være en god idé at komme herud i god tid, før jeres praktikperiode starter. Så hvis i ikke har fundet noget hjemmefra, anbefaler vi, at I starter på det pensionat, vi har fundet, så I lige kan orientere jer i byen, før I hopper ud i det. Vi skal nok hjælpe med praktiske råd hen ad vejen. Værelserne på pensionatet er tomandsværelser (nogle enkelte tremandværelser), og de koster ca. 1000–1500 kroner pr. mand pr. måned (lidt efter standarden). Mange studerende vælger at bo tæt på byens storcentre (Ayala og SM), som ligger i området Mabolo, da det er et godt udgangspunkt til at komme rundt i resten af byen. Andre vælger at på lidt udenfor byen, hvor der er mere ro og mere natur. Det er dog altid en god idé at bo forholdsvis tæt på jeres praktiksted, da der ofte er meget trafik, og alt transport tager tid i Cebu City.

De studerende bor/har boet på følgende steder:

 • Apartelle de Arcenas (Banilad) – http://www.apartelledearcenas.com/
 • One Oasis Conduminium (Mabolo)
 • Lot 8 (Mabolo)
 • Tankor 1,2,3 (Mabolo)

Bortset fra Apartelle de Arcenas er alle ovenstående steder lejlighedskomplekser med tilhørende pool. Man kan bo i 2-værelses lejligheder (2-3 personer) for omkring 3500-4000 danske kroner om måneden.

Det er også muligt at bo både (meget) billigere og mere lokalt. Blandt andet kan man søge efter private huse gennem airbnb og andre udlejningsservices.

Flere studerende har fundet bolig tæt ved deres praktiksteder ved at alliere sig med lokale venner/kollegaer. I kan læse lidt mere om praktikstedernes placering under punktet “praktiksteder” øverst i menulinjen.

Det kan være en god idé at ringe til en ejendomsmægler, da de har et overblik over byens boliger. Vi anbefaler:

Anne: +63 915 272 8008 eller Michael: +63 925 777 2180

Rise Above Foundation er ganske kendt og vellidt i Cebu så det er tit en fordel at nævne at i skal arbejde hos os i den peridode i er i Cebu.

Maden hernede er billig, og der er masser af det. Et måltid på en restaurant koster gennemsnitligt 20-30 kroner. En øl (spanske San Miguel) står i 2,50 kroner. Generelt er det ganske billigt at leve herude, så selv en SU-pung kan følge med.

VALUTA

Møntfoden på Filippinerne hedder pesos. Dollars, euro, engelske pund, og andre gængse møntsorter, inklusive danske kroner, kan veksles hos en ”Money Changer”. Visakort, Mastercard og American Express er brugbare kort herude. Hvis I bruger ATM-maskiner, kan I hæve op til 10.000 pesos per dag (ca. 1500 kroner) for et gebyr på ca. 30 kroner.

Det er en god idé at have 10.000 pesos med, når I lander, så I lige har lidt at komme i gang på, indtil I finder ud af hvor banker og ATM-maskiner ligger. (Kan bl.a. købes i Forex kioskerne i Danmark)

Det er generelt også en god idé hele tiden at have små sedler, da mange gadekøkkener, små butikker og særligt taxaer ikke kan give tilbage på 500 eller 1000 pesos-sedler.

ADMINISTRATIONSGEBYR

Din praktikplads er først sikret og bekræftet, når du har indbetalt et administrationsgebyr. Gebyret er et engangsbeløb, som dækker medlemskab af foreningen Rise Above og udgifter til administration i forbindelse med dit ophold på Filippinerne. Herunder, studiedage på universitetet, velkomstmøder, og vejledning, afhentning i lufthavn og løbende korrespondance mellem seminarerne i Danmark og vores kontor her på Filippinerne, samt møderne med socialrådgivere på praktikstederne, etc.

Beløbet er lidt forskelligt alt efter hvor lang tid man er i praktik. På nogle studie retninger betales hele beløbet af Seminearierne i Danmark, på andre betaler Seminearierne en del af beløbet og de studerende betaler resten og på andre betales hele beløbet af de studerende. I det informations materiale vi sender til jer efter at i har taget kontakt til Rise Above vil det klart fremgå hvem der betaler hvad.

Alle beløb indbetales på Rise Aboves konto i Danske Bank. – Reg: 1551 Kontonummer: 10022673

Pædagog studerende fra UCC Sjælland og UCL Fyn får en del af administrationsgebyret betalt af seminarerne mens det resterende beløb på 650 kroner skal den studerende selv betale.

Så snart vi har modtaget en kvittering for din overførsel, vil du modtage en endelig bekræftelse og et velkomstbrev med yderligere informationer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt